Banner photo by David Urrea. No changes were made on this photo.

Radiohead bandlid Thom Yorke naar Roskilde en andere Europese festivals

Radiohead fans opgelet! Vandaag maakte Thom Yorke (ook bandlid van Radiohead) bekend dat hij in de zomer van 2020 een aantal optredens gaat geven op verschillende Europese festivals.

Kanshebber voor Rock Werchter en Best Kept Secret

Een leuk begin van de week voor de festival fans. Thom Yorke heeft vanmiddag laten weten dat hij in de zomer van 2020 op een aantal Europese festivals zal spelen. Yorke is hiermee meteen een grote kanshebber geworden als Barn headliner voor Werchter. Daarnaast is er nu ook een grote kans dat we Thom Yorke volgend jaar kunnen bewonderen op het Nederlandse Best Kept Secret festival die deze muzikant maar al te graag wilt boeken.

Aankondigingen voor verschillende festivals

Vandaag maakten zowel Roskilde als Open’er festival bekend dat Thom Yorke volgend jaar een optreden zal geven op beiden festivals. Voor de zogenaamde Thom Yorke Tomorrow’s Modern Boxes show neemt hij Nigel en Tarik mee.

Naast Thom Yorke wist het Roskilde festival vandaag nog meer nieuwe namen toe te voegen aan hun affiche. Hieronder een opsomming:

  • Mura Masa
  • Pusha-T
  • The Whitest Boy Alive
  • Chai
  • Death By Unga Bunga
  • Hugorm
  • Land Of Kush
  • The No Ones
  • Old Man Gloom
  • Tropical Fuck Storm

Thom Yorke

De Engelse muzikant en singer-songwriter Thom Yorke is vooral bekend als bandlid van de band Radiohead. Momenteel is Yorke hard op weg met zijn solo carrière en heeft hij verschillende albums uitgebracht.  Zijn albums ‘The Eraser(2006)’ en ‘Tomorrow’s Modern Boxes(2014)’ kregen veel bekendheid en werden veel beluisterd door zijn fans.  Dit jaar heeft de zanger weer een nieuw album uitgebracht genaamd ‘ANIMA (2019)’. Yorke staat erom bekend dat hij speciale muziek collages creëert en speelt met de compositie van verschillende nummers.

Roskilde

Het Roskilde festival is met 100.000 bezoekers een van de grootste rockfestivals van Europa. Het festival telt zes podia en vindt jaarlijks plaats in de Deense stad Roskilde. Roskilde is niet commercieel en wordt voor het grootste gedeelte draaiend gehouden door vrijwilligers. De eerste editie vond plaats in 1971. In het verleden hebben onder andere Cardi B, Bruno Mars, Bob Dylan, Metallica , Stevie Wonder , The Rolling Stones, Iron Maiden en nog veel meer artiesten hier opgetreden.

In 2020 vindt het festival plaats van 27 juni t/m 4 juli. De kaartverkoop is inmiddels gestart en op het affiche van 2020 pronken onder andere Taylor Swift, Mura Masa en Thom Yorke.

Open’er festival

Het Open’er festival staat bekend om de geweldige line-ups. In 2002 vond de eerste editie plaats van dit festival dat elk jaar plaats vindt in het Poolse Gdynia. In het verleden hebben onder andere Radiohead, Foo Fighters, Arctic Monkers, Red Hot Chili Peppers en meer top artiesten hier op het podium gestaan.  In 2009 en 2010 won het festival de Best Major European Festival Award.

Volgend jaar vindt het festival plaats van 1 t/m 4 juli. De organisatie heeft inmiddels al Thom Yorke en Taylor Swift aangekondigd voor het festival. Tickets voor het festival zijn hier te koop.

Bron: Thom Yorke , Open’er festival en Roskilde

Banner foto: Gemaakt door David Urrea. De foto is niet bewerkt.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *